Kurssi kohti tulevaisuutta

Osaaminen, koulutus ja tekeminen ovat syvälle juurtuneita arvoja Suomen yhteiskunnassa. Sananlaskut: oppia ikä kaikki ja ei oppi ojaan kaada kiteyttävät hyvin vallitsevan, koulutusta ja oppimista syleilevän arvomaailman.

Tänä päivänä osaaminen ja ennen kaikkea sen nopea kasvattaminen, uudistaminen ja ajantasalla pitäminen ovat menestyksen kulmakiviä. Työvälineet, järjestelmät ja prosessit uusiutuvat yhä nopeammissa sykleissä. Tämä asettaa suuria haasteita ihmisille pysyä tiedon aallon harjalla. Tietoa haetaan tänä päivänä yhä enenevässä määrin, nopealla tempolla googlettamalla. Hankittu tieto on usein pirstalemaista, ja aina lähteeseenkään ei voi luottaa.

“Mikrokurssit pyrkivät videoiden, animaatioiden, kuvien ja tehtävien kautta tarjoamaan nopeasti ratkaisun asioihin.”

Aika on rahaa ja tieto pitää saada heti, mieluiten jo eilen, jotta ongelma saadaan ratkaistua. Tiedon hankkimisen tapa on syvässä murroksessa ja se vaikuttaa kaikkeen ja kaikkiin. Mikä on tulevaisuuden tapa hankkia relevanttia tietoa, on vielä hämärän peitossa. Mikrokurssit on yksi uusi tapa. Webinaarit ovat myös yleistyneet räjähdysmäisesti viime vuosien aikana, konsultointi videochatin kautta on sekin kasvussa. Kaikkien näiden tiedonhankkimistapojen yhteinen nimittäjä on liikkuva kuva. Esimerkiksi tämän päivän nuorille muun muassa Youtube on mitä luonnollisin kanava tiedon hankkimiselle, ja Youtube perustettiin vasta kymmenen vuotta sitten!

Kommentoi

Vieritä ylös