Kaiken maailman käyttäjätunnukset ja salasanat

Maailma on täynnä käyttäjätunnuksia ja salasanoja. Jokainen meistä on varmaan ollut tilanteessa missä käyttäjätunnus tai salasana on unohtunut tai pahimmassa tapauksessa molemmat.  Yleensä tämä tapahtuu kun on kiire eikä millään ehtisi selvittää miten saan unohtuneen salasanan palautettua.

“Hyvä muistisääntö on aloittaa etsiminen käyttöliittymän oikeasta yläkulmasta, josta kyseiset toiminallisuudet useimmiten löytyvät.”

Käyttäjätunnuksista ja salasanoista ei kuitenkaan pääse eroon. Kun liikkuu netissä on pakko muistaa useita käyttäjätunnuksia ja salasanoja. Huolenaiheena on usein myös tietoturva: Onko salasanani riittävän vaikea?, Voinko käyttää samaa salasanaa useissa palveluissa? jne. Monimutkaiseksi tilanteen tekee myös se, että eri verkkopalveluissa kirjautuminen, unohtuneen salasanan tilaaminen, rekisteröityminen ja muut palvelun käyttöön liittyvät toiminnot voivat olla eri paikoissa käyttöliittymässä. Hyvä muistisääntö on aloittaa etsiminen käyttöliittymän oikeasta yläkulmasta, josta kyseiset toiminallisuudet useimmiten löytyvät.

Ekurssi palvelun kustantaja on Kiinteistöalan Kustannus ja palvelulla on yhteinen käyttäjähallinta Kiinteistöalan Kustannus Oy:n verkkokaupan kanssa. Tämä tarkoittaa sitä, että jos sinulla jo on tunnukset verkkokauppaan www.kiinkust.fi samat tunnukset toimivat ekurssi-palvelussa. Palveluun voi myös rekisteröityä tai kirjautua molempien sivustojen kautta: (www.ekurssi.fi tai www.kiinkust.fi). Ennen kurssille osallistumista käyttäjän on rekisteröitymisen lisäksi ostettava käyttöoikeus kurssille verkkokaupasta (www.kiinkust.fi).

Ekurssi palveluun voi kirjautua tai rekisteröityä oikean yläkulman “Rekisteröidy/kirjaudu” linkin kautta.

Verkkokaupassa (www.kiinkust.fi) vastaava toiminnallisuus löytyy oikean yläkulman ”Kirjaudu/Rekisteröidy” linkin takaa.

Kirjauduttuasi sisään voit käyttää Kiinteistöalan Kustannus Oy:n kustantamia sähköisiä palveluja riippumatta siitä, ovatko ne verkkokursseja, verkkokirjoja tai muita sähköisiä palveluja. Sinun tarvitsee siis muistaa vain yksi käyttäjätunnus ja salasana kun käytät Kiinteistöalan Kustannus Oy:n sähköisiä tuotteita.

Salasanoista ja käyttäjätunnuksista ei pääse eroon vaikka välillä tuntuu siltä, että maailma olisi helpompi paikka jos niitä ei olisi. Odotan innolla ”master” tunnistautumisen keksimistä.

Kommentoi

Vieritä ylös