Ekurssi-palvelu on uudistunut

Verkon kehitysvauhti on huimaa. Muutamia vuosia sitten riitti, että verkkopalvelut uudistettiin 3–5 vuoden välein. Tällä hetkellä tekniikka ja mahdollisuudet etenevät kuitenkin sellaista vauhtia, että verkkopalveluiden on uudistuttava lähes vuosittain. Ekurssi-palvelu avattiin noin puolitoista vuotta sitten. Nyt palvelun käyttöliittymä ja toiminnallisuudet ovat käyneet läpi suuren uudistuksen. Uudistuksessa tärkeimmässä roolissa ovat opiskelijat. Kursseista saamamme palaute on ollut äärimmäisen arvokasta ja auttanut palvelun kehittämisessä. Suuri kiitos siitä!

Puolessatoista vuodessa on ehtinyt tapahtua paljon. Ekurssien opiskelijoita on jo toistatuhatta, ja kurssivalikoimamme on laajentunut kattamaan yli 30 verkkokurssia eri aihealueilta. On ollut etuoikeus saada seurata läheltä verkkokurssien kehitystä Suomessa. Kurssivalikoima on laajentunut nopeasti ja kurssien laatu on parantunut. Parasta on kuitenkin se, että verkkokurssi opiskelumuotona on alkanut selkeästi enemmän kiinnostamaan ihmisiä. Myös tietoisuus siitä, mitä verkko-oppiminen ja verkkokurssit ovat, on noussut huimasti.

Kursseista saamamme palaute on ollut äärimmäisen arvokasta ja auttanut palvelun kehittämisessä. Suuri kiitos siitä!

Kävin alkuvuodesta Learning Technologies -tapahtumassa Lontoossa, missä näkyi selkeästi, että verkkokurssit ovat tulossa ryminällä myös Eurooppaan. Oppimisympäristöjä oli tarjolla enemmän kuin koskaan ennen, ja erityisesti animaatioiden ja rikastettujen videoiden laatimiseen tarkoitettujen ratkaisujen tarjonta oli räjähdysmäisesti lisääntynyt. Oppiminen virtuaalitodellisuuden kautta ei sekään ole enää utopiaa, vaan seuraavien parin vuoden aikana siihen liittyvät oppimisratkaisut tulevat varmasti laajemman käyttäjäkunnan tietoisuuteen. Tämä kaikki on innostavaa, sillä oppimisen tarve ei laannu, vaan kauan toistettu mantra enemmän ja nopeammin on ajankohtaisempi kuin koskaan. Laakereilleen ei siis voi jäädä lepäämään.