Ekurssi-palvelu uudistuu

Verkkopalvelujen uudistussykli nopeutuu koko ajan. Uutta teknologiaa on saatavilla yhä nopeammin ja käyttäjien vaatimustaso ja odotukset kasvavat.

Mihin innovaatio on hävinnyt?

Huomaan yhä useammin miettiväni, mihin Suomen ja suomalaisten innovaatio- ja uudistuskyky ovat oikein hävinneet. Muutamia vuosia sitten suomalaiset olivat ylpeää ”Nokia-kansaa”, jonka kyky innovoida ja rakentaa uusia tuotteita olivat niin ennen näkemättömiä, että maailman eri kolkista tultiin katsomaan tätä Pohjolan ihmettä.

Tarinat auttavat oppimaan

Asian esittäminen tarinan muodossa tehostaa oppimista. Tarinankerrontaa on ollut niin kauan, kuin ihmiset ovat kommunikoineet toistensa kanssa. Ennen kirjoitettua kieltä tarinat olivat perustana tiedon siirrolle sukupolvelta toiselle. Tarinankerronta on siirtynyt voimakkaasti myös verkko-oppimiseen.

Kaiken maailman käyttäjätunnukset ja salasanat

Maailma on täynnä käyttäjätunnuksia ja salasanoja. Jokainen meistä on varmaan ollut tilanteessa missä käyttäjätunnus tai salasana on unohtunut tai pahimmassa tapauksessa molemmat.  Yleensä tämä tapahtuu kun on kiire eikä millään ehtisi selvittää miten saan unohtuneen salasanan palautettua.

Kurssi kohti tulevaisuutta

Osaaminen, koulutus ja tekeminen ovat syvälle juurtuneita arvoja Suomen yhteiskunnassa. Sananlaskut: oppia ikä kaikki ja ei oppi ojaan kaada kiteyttävät hyvin vallitsevan, koulutusta ja oppimista syleilevän arvomaailman.

Miksi opiskella verkossa?

Minulta on usein kysytty, mitä hyötyä on opiskella verkossa. Tähän ei ole olemassa mitään yksiselitteistä vastausta. Oppiminen on yksilöllinen asia ja jokainen todennäköisesti tietää, mikä on juuri itselle paras ja tehokkain tapa oppia uusia asioita. Verkko-opiskelussa on kuitenkin tiettyjä etuja, joita muilla opiskelumuodoilla ei ole.

Animaatiot mikrokurssin ytimessä

Animoitujen videoiden kautta pystyy esittämään asiat nopealla ja informatiivisella tavalla. Sanonta ”yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa” soveltuu erinomaisesti mikrokurssien animaatioihin. Lähtökohtana on tietysti, että animaation käsikirjoitus ja tarkoitus ovat selkeästi määriteltyjä.

Vieritä ylös