BLOG

Ilman sisällön rikastuksia verkkokurssi on pelkkä kokoelma videoita ja tekstiä. Opiskelijan mielenkiinnon ylläpitämiseksi verkkokurssissa on hyvä olla muitakin elementtejä, eli ns. rikastuksia.
Lue lisää
Verkkopalvelujen uudistussykli nopeutuu koko ajan. Uutta teknologiaa on saatavilla yhä nopeammin ja käyttäjien vaatimustaso ja odotukset kasvavat.
Lue lisää
EU:n tietosuoja-asetuksen tultua voimaan 25.5.2018 on hallituksilla ja isännöitsijöillä oiva paikka saattaa taloyhtiön tietosuoja-asiat ajan tasalle.
Lue lisää
Pystyäkseen tehokkaasti tekemään töitä, pitää osata käyttää erilaisia ja erityyppisiä ohjelmia ja järjestelmiä, tämä on kai sanomattakin selvää.
Lue lisää
Huomaan yhä useammin miettiväni, mihin Suomen ja suomalaisten innovaatio- ja uudistuskyky ovat oikein hävinneet. Muutamia vuosia sitten suomalaiset olivat ylpeää ”Nokia-kansaa”, jonka kyky innovoida ja rakentaa uusia tuotteita olivat niin ennen näkemättömiä, että maailman eri kolkista tultiin katsomaan tätä Pohjolan ihmettä.
Lue lisää
Asian esittäminen tarinan muodossa tehostaa oppimista. Tarinankerrontaa on ollut niin kauan, kuin ihmiset ovat kommunikoineet toistensa kanssa. Ennen kirjoitettua kieltä tarinat olivat perustana tiedon siirrolle sukupolvelta toiselle. Tarinankerronta on siirtynyt voimakkaasti myös verkko-oppimiseen.
Lue lisää
Maailma on täynnä käyttäjätunnuksia ja salasanoja. Jokainen meistä on varmaan ollut tilanteessa missä käyttäjätunnus tai salasana on unohtunut tai pahimmassa tapauksessa molemmat.  Yleensä tämä tapahtuu kun on kiire eikä millään ehtisi selvittää miten saan unohtuneen salasanan palautettua.
Lue lisää
Osaaminen, koulutus ja tekeminen ovat syvälle juurtuneita arvoja Suomen yhteiskunnassa. Sananlaskut: oppia ikä kaikki ja ei oppi ojaan kaada kiteyttävät hyvin vallitsevan, koulutusta ja oppimista syleilevän arvomaailman.
Lue lisää
Minulta on usein kysytty, mitä hyötyä on opiskella verkossa. Tähän ei ole olemassa mitään yksiselitteistä vastausta. Oppiminen on yksilöllinen asia ja jokainen todennäköisesti tietää, mikä on juuri itselle paras ja tehokkain tapa oppia uusia asioita. Verkko-opiskelussa on kuitenkin tiettyjä etuja, joita muilla opiskelumuodoilla ei ole.
Lue lisää
Animoitujen videoiden kautta pystyy esittämään asiat nopealla ja informatiivisella tavalla. Sanonta ”yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa” soveltuu erinomaisesti mikrokurssien animaatioihin. Lähtökohtana on tietysti, että animaation käsikirjoitus ja tarkoitus ovat selkeästi määriteltyjä.
Lue lisää
Vieritä ylös