Palvelun käyttöohjeet

 • Navigointi sivustolla
 • Rekisteröityminen
 • Kirjautuminen
 • Omat kurssit -sivu
 • Verkkokurssin etusivu
 • Opiskelutila

Kun saavut osoitteeseen www.ekurssi.fi, voit navigoida edelleen sivuston yläreunan painikkeista:

 • Kaikki kurssit -sivulta löydät kaikki palvelussa saatavilla olevat verkkokurssit
 • Blogit-sivulta voit lukea ajankohtaista tietoa verkkokursseista ja verkko-oppimisesta
 • Palvelut-sivulla voit tutustua oppilaitoksille, yrityksille ja muille organisaatioille tarjoamiimme palveluihin
 • Tietoa meistä -sivulta löydät tietoa www.ekurssi.fi-palvelun tuottajista
 • Voit kirjautua palveluun tai rekisteröityä verkkokurssien käyttäjäksi sivun oikeassa yläreunassa olevaa Kirjaudu/Rekisteröidy-linkkiä klikkaamalla

Mikäli olet www.ekurssi.fi-sivulle tullessasi jo kirjautuneena palveluun, sivun yläreunassa on näkyvissä painike Omat kurssit, jota klikkaamalla saat näkyviin kurssit, joihin sinulla on suoritusoikeus:

Verkkokurssien käyttäminen edellyttää rekisteröitymistä Kiinteistömedia Oy:n palveluiden käyttäjäksi ja käyttöoikeuden hankkimista kurssiin.

Hanki käyttöoikeus ostamalla verkkokurssilisenssi Kiinteistömedia Oy:n verkkokaupasta. Samassa yhteydessä sinun tulee rekisteröityä palveluun. Saamasi käyttäjätunnus ja salasana toimivat myös www.ekurssi.fi:ssä.

Rekisteröityminen

Klikkaa sivun oikeassa yläreunassa olevaa Kirjaudu/Rekisteröidy-linkkiä. Avautuvalla sivulla klikkaa Rekisteröidy-painiketta:

Avautuvalla sivulla valitse asiakastyyppisi (yritysasiakas, taloyhtiö tai yksityisasiakas) ja syötä pakolliset tiedot, kuten etunimi, sukunimi ja sähköpostiosoite.

Lopuksi ota kantaa viestintälupiin, lue tietosuojaseloste ja kuittaa se luetuksi.

Rekisteröidy

Klikkaa Lähetä-painiketta, jolloin palaat kirjautumissivulle. Syötä sähköpostitse saamasi tunnukset ja kirjaudu sisään.

HUOM! Jos sinulla on aktivointikoodi verkkokurssiin, kirjaudu rekisteröitymisen jälkeen tunnuksillasi osoitteessa https://kiinteistomedia.fi/kirjaudu.

Klikkaa oikean yläkulman valikosta auki Omat tiedot ja mene sen jälkeen kohtaan Aktivoi koodi. Syötä saamasi aktivointikoodi sille varattuun kenttään ja klikkaa Aktivoi. Kurssi on tämän jälkeen käytössäsi.

Aktivoi koodi

Kirjaudu sisään sivun oikeassa yläreunassa olevaa Kirjaudu/Rekisteröidy-linkkiä painamalla. Avautuvalla sivulla syötä käyttäjätunnuksesi (=sähköpostiosoitteesi) ja salasanasi ja klikkaa Kirjaudu-painiketta.

Kirjautumisen jälkeen sinut ohjataan Omat kurssit -sivulle, jossa näet kaikki käytössäsi olevat verkkokurssit.

Omat kurssit -sivulle on koottu kaikki verkko-opiskeluusi liittyvät tiedot.

Omat todistukset -valikosta pääset katsomaan ansaitsemiasi sertifikaatteja ja suoritemerkkejä. Opintosuorite-sivu kokoaa kaikki kurssisuorituksesi yhdelle tulostettavissa olevalle sivulle.

Muistiinpanot-sivulla näet kaikki kursseille tekemäsi muistiinpanot. Ryhmät-sivulta voita tarkastella niitä kurssien keskusteluryhmiä, joissa olet jäsenenä.

Käyttäjätunnuksesi alla on yhteenveto kurssitiedoistasi ja luettelo kaikista kursseista, joihin sinulla on käyttöoikeus. Klikkaamalla kurssin nimeä pääset aloittamaan opiskelun.

Omat kurssit -sivulla voit tarkastella jokaisen kurssisi etenemistä ja yksittäisellä kurssilla suoritettuja kokeita sekä ansaittuja sertifikaatteja klikkaamalla oikeassa reunassa olevaa nuolta. Kaikkien kurssien opiskelutiedot saa näkyviin klikkaamalla Laajenna kaikki -painiketta.

Omat kurssit -sivun Siirry mihin jäit -painikkeesta voit siirtyä suoraan jatkamaan edellisellä kirjautumiskerralla opiskelemaasi kurssia siitä kohdasta, mihin kurssilla jäit.

Kunkin verkkokurssin etusivun yläreunassa on sama valikko, kuin Omat kurssit -sivullakin.

Kurssin etusivu alkaa kurssin yleisesittelyllä. Kurssin tila -palkki kertoo, miten opiskelusi kurssilla on edistynyt. Jos olet aloittanut kurssilla opiskelun, näkyy etusivulla myös Siirry mihin jäit -painike, josta klikkaamalla siirryt siihen kohtaan kurssilla, johon jäit edellisellä kirjautumiskerralla.

Sivun oikeasta reunasta löydät Kurssin perustiedot.

Kurssin etusivulla on näkyvissä myös verkkokurssin rakenne Kurssisisältö-otsikon alla. Kurssiosioita ovat luvut, jotka näkyvät suoraan Kurssisisältö-otsikon alla. Luvut on jaoteltu kappaleisiin. Kunkin luvun alaosioina olevat kappaleet saa näkyviin klikkaamalla luvun kohdalla Laajenna-linkkiä. Kurssin, luvun tai yksittäisen kappaleen yhteydessä voi olla testejä. Nämä näkyvät myös Laajenna-linkkiä klikkaamalla. Koko kurssin sisällysluettelon saa etusivulla auki Laajenna kaikki -linkistä.

Jokaisen kurssin ensimmäinen luku on avoinna kaikille palvelun kävijöille. Tästä merkkinä luvun alla näkyy teksti NÄYTELUKU.

Jos kurssin opiskelijoille on avattu käyttöön keskusteluryhmä, pääsee ryhmän sivulle kurssietusivun lopusta Kurssin keskusteluryhmä -painikkeesta.

Jokaisen kurssin etusivun oikeassa reunassa on näkyvissä kaikki ne kurssit, joihin kirjautuneella opiskelijalla on käyttöoikeus.

Varsinainen kurssilla opiskelu tapahtuu pelkistetyssä opiskelutilassa, johon pääsee klikkaamalla kurssietusivulla kurssiosion nimeä.

Sivun yläreunassa näet, kuinka opiskelusi kurssilla edistyy. Jos olet luvussa, voit navigoida edelliseen / seuraavaan lukuun. Jos olet luvun kappaleessa, voit navigoida edelliseen / seuraavaan kappaleeseen.

Vasemmassa reunassa olevasta sisällysluettelosta pääset navigoimaan haluamaasi kurssin osioon. Verkkokurssin nimeä klikkaamalla pääset takaisin kurssietusivulle.

Kurssin sisältö koostuu videoista, animaatioista, kuvista, klikattavista kuvista, tekstisisällöistä ja testeistä sekä mallidokumenteista.

Voit lisätä haluamallesi kurssin sivulle oman muistiinpanon Lisää muistiinpano -painikkeesta.

Vieritä ylös